Golden Goblin Kill Team League

Killteam Apeldoorn

Killteam is een spel voor twee of meer spelers in het warhammer 40.000 universum.

In tegenstelling tot andere spellen speel je hier met een klein eliteteam van rond de 10 figuren. Dit spel is geschikt voor twee of meer spelers en kan los worden gespeeld, maar ook alsl een Campaign.

 

Hoewel Games Workshop in het Killteam boek campaignregels heeft toegevoegd, is in de praktijk gebleken dat deze regels niet heel erg goed werken en zelfs het spelen van potjes in feite straffen in plaats van belonen.

Om deze reden hebben wij besloten terug te gaan in de tijd en de oude Necromunda regels erbij te pakken voor de campaign. Hier en daar zijn deze regels uiteraard wel wat aangepast aan de huidige 8th edition Killteam regels, door de grote overlap tussen 2nd en 8th edition is dit echter goed mogelijk.

 

 Een groot verschil is dat je speelt om territorium en je alleen resources kan krijgen door het spelen van het spelletje zelf. Hiernaast zit er veel meer variatie en vooruitgang in het levellen van je individuele kill team leden, wat meer conversion mogelijkheden met zich meebrengt.   

 

Deelnemers aan de Kill Team League krijgen toegang tot een besloten deel van de website.

 

 

 

 

 

Praktisch informatie.

Iedere campaign duurt drie maanden. Iedere speler maakt hierbij een Killteam van 150 punten zoals beschreven in het Killteam boek, waarbij ieder character maximaal een level één specialist kan zijn.

 

Gedurende de campaign gebruiken we de Necromunda regels voor resources en advancement, waarbij ieder potje resources opgeleverd en ook resources kunnen worden besteed in de Trading Post. Het is gedurende de campaign een heel stuk duurder om nieuwe kill team members of equipment aan te schaffen, dus is het aan te raden goed na te denken over je starting Killteam roster.

 

De precieze regels staan op een beveiligd deel van de website. Wanneer je mee doet met de campaign krijg je toegang tot dit deel van de

                                                                                                                                  website, evenals zaken als de agenda en het                                                                           scorebord.

 

Wat: The Golden Goblin Kill Team Fall 2019 Campaign.

 

Waar: Denksportcentrum Apeldoorn

 

Wanneer: Gedurende 3 maanden. Startdatum dinsdag 10 September

 

Waarmee: Warhammer 40.000 Kill team van 150 punten(om mee te beginnen)

 

Kosten: 5 euro voor deelname. Dit wordt gebruikt voor prijzen en promotie

 

Prijzen: een trofee van de Golden, Silver of Bronze Goblin voor de 1e, 2e of 3e plek plus prijzengeld afhankelijk van het aantal deelnemers. 

 

Meer informatie: neem contact op. Een deel van de informatie staat op een beveiligd deel van de website

 

 

Bijzonderheden: We gebruiken Kill Team en Kill Team Elites. Kill Team Commander gebruiken we bewust niet. We beginnen onze kill teams op 150 punten en gebruiken aangepaste campaign regels.  

 

 

Inschrijven:  Via het formulier onder aan de pagina

De setting

Onze Killteam campaign vindt plaats op de planeet Armageddon. Armageddon is een wereld van het imperium waar veel industrie plaatsvindt en daarmee een belangrijke wereld is voor een groot deel van de sector waarin deze planeet zich in bevindt. Er zijn drie grote oorlogen geweest voor Armageddon. De eerste War for Armagedoon was in het verleden van de setting en had te maken met een chaos invasie geleid door de Primarch Angron van de World Eaters Chaos Space Marines. De volledige overlevende bevolking destijds is gecleansed door de Inquisition en een nieuwe groep werkers geimporteerd. Hoewel er hier en daar nog artifacts te vinden zijn van deze Chaos invasion weten de huidige bewoners eigenlijk niets hiervan af.

 

  De tweede en de derde War for Armagedon waren invasies door Orks geleid door de Ork Warlord Ghazghkull Mag Uruk Thraka.  Tijdens deze tweede oorlog werd de planeet geleid door de Imperial Governor Herman von Strab. Von Strab was zodanig slecht in het leiden van de planeet dat hij het voor elkaar heeft gekregen om in een Grimdark Setting met allemaal monsters nog een van de meest gehate individuen in setting ooit te worden. Een prestatie op zich dus. De invasie werd uiteindelijk gestopt door Commissar Yarrick van de Imperial Guard en enkele Space Marine Chapters onder leiding van Commander Dante van de Blood Angels. Zowel Ghazghkull als Von Strab verdwenen aan het einde van de oorlog. Een jacht op Ghazghkull door Yarrick(en andersom) van enkele decennia volgde.

Maar Ghazghkull kwam terug naar Armageddon, dit maal aan het hoofd van een nog veel grotere WAAAGH(ork leger). Ook Yarrick en vele andere belangrijke figuren uit het 40k universum waren terug voor deze strijd. Dit was de Third War for Armageddon, wat destijds een grote wereldwijde Campaign was van Games Workshop zelf. De Campaign eindigde in game met de Summer of Fire, een soort super zandstorm waardoor vechten tijdelijk onmogelijk werd. Toch gaat de strijd nog verder.  

 

Onze campaign

Onze Campaign vindt plaats in het tweede jaar van deze Third War for Armageddon.  Een van de meest vreemde zaken van Ghazghkull’s invasie was dat Herman von Strab met hem meekwam als bondgenoot. Von Strab  heeft samen met een bodyguard van Ork Nobs Archeron Hive overgenomen. Een Hive is een soort reusachtige stad van enkele kilometers hoog. Des te hoger je woont des te beter, met in de onderlagen de fabrieken en de gang territories. Het is in dit gebied dat wij spelen. Door de incompetentie Von Strab is de Hive een grotere chaos geworden dan  gewoonlijk. Ieder ras heeft wel een belang in deze Hive, van verborgen artifacts tot het elimineren van Von Strab , of  het overnemen van Archeron Hive zelf. Om deze reden zijn er diverse teams met specialisten naar Archeron Hive gestuurd, dit zijn onze Kill Teams. 

 

In deze campaign spelen wij met onze Killteams om de macht over Archeron Hive te winnen. Wie meer achtergrondinformatie wil verwijs ik naar Third War for Armageddon boeken en de Last Chancers boeken, waarvan de derde de basis is voor deze setting.

 

 


Inschrijfformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.